Vervoer gevaarlijke stoffen

Vervoer van gevaarlijke stoffen moet zeer zorgvuldig gebeuren. Gevaarlijke stoffen kunnen negatieve gevolgen hebben indien zij in de omgeving terecht komen. Ze kunnen gevaarlijk zijn voor mens en dier, maar ook het milieu beschadigen. Het vervoer van gevaarlijke stoffen is dan ook zeer specialistisch werk. Hier vertel ik meer over mijn ervaring met vervoerder RvHd en geef ik wat meer achtergrondinformatie. Hierdoor wordt het extra duidelijk waarom de keuze voor een goed en specialistisch bedrijf zo belangrijk is.

Vervoer-gevaarlijke-stoffen

Vervoer gevaarlijke stoffen en de regels

In Nederland bestaat de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen sinds 1995. Deze wet moet bijdragen aan een veilige leefomgeving waarin gevaarlijke stoffen verantwoord vervoerd worden. Het belangrijkste uitgangspunt van deze wet is dat gevaarlijke stoffen buiten de bebouwde kom dienen te blijven. Daarnaast biedt de wet de mogelijkheid aan gemeenten om binnen de gemeentegrenzen een verplichte route aan te wijzen. Stoffen die zijn aangewezen als gevaarlijk mogen dan alleen over deze wegen vervoerd worden. Gevaarlijke stoffen zijn verzameld op de lijst VLG: Regeling Vervoer over Land van Gevaarlijke Stoffen. Vervoerders van deze stoffen dienen zich te houden aan de wet en routering.

Vervoer in uitvoering

RvHd te Barendrecht biedt chauffeurs die opgeleid zijn met specifieke kennis over het vervoer van gevaarlijke stoffen. Daarnaast zijn ze ook VLG ADR gecertificeerd. Het bedrijf biedt het juiste wagenpark en kan ook containers met afwijkende maten vervoeren. Mijn ervaring met RvHd is zeer positief: ze werken zeer precies. De vervoerder komt afspraken na, is professioneel en straalt kennis en kunde uit. De chauffeurs hebben kennis van zaken en dragen daarmee zorg voor hun omgeving. De opdracht die ik heb gegeven aan RvHd te Barendrecht is helemaal volgens wens verlopen. Ik zou dit bedrijf dan ook zeker aanbevelen aan anderen in de zoektocht naar een goede vervoerder voor gevaarlijke stoffen.