Spetterend schoolmeubilair

Meubilair-voor-school

Waar de een niet kan wachten tot de vakantie weer voorbij is, kan voor de ander het schoolmeubilair niet ver genoeg weg blijven. Sommigen houden nu eenmaal van school, terwijl anderen het verafschuwen. Om de eerste groep te vriend te houden en de gevoelens van de tweede wat af te zwakken, is het belangrijk dat je klaslokaal zou aantrekkelijk mogelijk aanvoelt. Hoe je dat doet? Met meubels die, als het enigszins kan, een beetje huiselijk aanvoelen. En door natuurlijk de boel leuk te decoreren met wat plantjes en schilderijen, wellicht gemaakt door oud-leerlingen.

School-Concept

Schoolmeubilair als comfortabele werkplek

Vanuit mijn eigen ervaring gesproken, is het met comfortabele stoelen en tafels op de goede hoogte veel aantrekkelijker om naar school te komen dan wanneer je het moet doen met een hard, houten stoeltje waar je met rugpijn vanaf komt. Niet alleen dit, ik kon me beter concentreren, omdat er geen afleiding is in de vorm van constant geschuifel om een lekker houding te vinden. Dat maakt het werk van de docent ook nog een stuk aangenamer, alleen maar voordelen dus om te investeren in wat nieuwe tafels en stoelen.

Extraatjes in de klas

Meubilair-voor-school

Naast die noodzakelijke in een klaslokaal, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om het assortiment wat uit te breiden. Zo waren er vroeger bij mij in de klas verschillende zitzakken voor wanneer we mochten stillezen. Nog langer geleden, in de kleuterklassen hadden we een houten speelhuis compleet met bovenverdieping waar we uren doorbrachten met spelenderwijs leren. Zo zie je maar dat niet alleen de tafeltjes en stoeltjes meehelpen aan de ontwikkeling van kinderen, ook dergelijk schoolmeubilair zorgt ervoor dat er minstens zoveel nieuws geleerd wordt, terwijl je niet het idee hebt dat je hoeft te leren.