MKB factoring steeds populairder onder ondernemers

Voor ondernemers is er niets vervelender dan een openstaande factuur, die maar niet betaald wordt door opdrachtgevers. Met MKB factoring maakt u een einde aan dergelijke situaties! Vaak zijn het de grotere partijen, die niet aan de door u gestelde betalingstermijn voldoen. Dit betekent dat uw eigen cashflow in gevaar kan komen, omdat u zelf ook rekeningen zal moeten voldoen. Met name voor kleinere organisaties uit het MKB kan dit voor veel financiële spanning zorgen. U moet er immers niet aan denken, dat u in de schulden terechtkomt met uw bedrijf. MKB factoring biedt de oplossing, waarover we u in dit artikel meer vertellen.

De werking van MKB factoring uitgelegd

Bij MKB factoring kunt u uw openstaande facturen aan een factoringbedrijf verkopen. Houd er rekening mee dat een factoringbedrijf niet werkt als een incassobureau of een accountantskantoor. U bepaalt zelf welke facturen u aan het factoringbedrijf verkoopt. Dit bedrijf zal de factuur vervolgens direct voldoen, waardoor u de betaling doorgaans binnen 24 uur op uw rekening bijgeschreven heeft staan. Over de betaling van de factuur door uw opdrachtgever hoeft u zich vervolgens niet langer zorgen te maken.

Voor het verkopen van de factuur aan een factoringbedrijf betaalt u een kleine vergoeding per factuur. Het factoringbedrijf loopt immers het risico dat de factuur niet betaald wordt door uw opdrachtgever. Dit betekent dat zij vervolgstappen moeten zetten om de betaling alsnog van de opdrachtgever te ontvangen. Er zijn in Nederland en België verschillende partijen die MKB factoring aanbieden.