Makkelijk een zakelijke rekening openen

Hoe kan je gemakkelijk een zakelijke rekening openen? Wanneer je een zakelijke rekening wilt openen, zijn er een heleboel regels waaraan je je moet houden en voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je kunt niet zomaar een rekening openen. Wanneer je een starter bent en net wilt beginnen met je bedrijf, dan zitten er een aantal voordelen aan het openen van een zakelijke rekening. Hoewel het niet verplicht is om een zakelijke rekening te hebben, kan het erg voordelig zijn. Bovendien vinden banken het niet professioneel wanneer je als bedrijf geen zakelijke rekening hebt. Deze banken zullen je hier dan ook hoogstwaarschijnlijk op aanspreken. Hieronder staat een aantal voordelen van het openen van een zakelijke rekening voor starters.

Goede organisatie

Wanneer je je zakelijke uitgaven bijhoudt met een speciale zakelijke rekening, dan is het veel makkelijker om deze uitgaven goed te organiseren. De administratie van je bedrijf kun je immers heel overzichtelijk bijhouden via deze betaalrekening. Je persoonlijke en zakelijke transacties worden zo automatisch gescheiden. Ook kun je van banken allerlei handige boekhoudprogramma’s krijgen. Deze programma’s kun je dan koppelen aan de zakelijke betaalrekening. Zo kan je je administratie extra handig en snel bijhouden.

Belastingen worden simpeler

Een zakelijke bankrekening is niet alleen handig om je persoonlijke en zakelijke transacties gescheiden te houden. Je kunt de zakelijke rekening namelijk ook gebruiken om je belastingaangiften te doen. Je hebt immers al je transacties al netjes gescheiden. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om belastingen in te dienen. Het nauwkeurig indienen van belastingen kan je dus veel beter doen wanneer je een aparte zakelijke rekening hebt. Zo heb je geen last meer van alle persoonlijke uitgaven die er nog tussen staan.

Aftrekposten bewijzen

Als beginnende of gevorderde ondernemer ben je er vast van op de hoogte dat je zakelijke uitgaven kunt aftrekken van de belastingaangifte. Je hoeft dan dus minder belasting te betalen. Het aftrekken van deze zakelijke kosten wordt een stuk gemakkelijker wanneer je een zakelijke rekening gebruikt. Het is dan immers veel eenvoudiger om te bewijzen dat een aanschaf voor het bedrijf was. De transactie staat immers op de zakelijke rekening. De belastingdienst kan wanneer je geen zakelijke rekening hebt nog wel eens moeilijk doen over welke kosten nou daadwerkelijk zakelijk waren en welke persoonlijk. Een zakelijke rekening maakt dit dus een stuk simpeler.

Professionaliteit

Met een echte zakelijke rekening zal je er altijd een stuk professioneler uitzien dan zonder. Of je nou net begint met je bedrijf of al een tijdje bezig bent, het openen van een zakelijke rekening zal je altijd goed doen. Als je je leveranciers facturen moet sturen, dan is het beter als je ze het bedrag laat overmaken naar een zakelijke rekening. Zo zul je zelf ook een gekwalificeerde uitstraling krijgen. Daarnaast kan een zakelijke betaalrekening helpen bij het krijgen van relaties met banken. Hoe meer contact je hebt met bankmedewerkers, hoe beter dat is voor je bedrijf.