In drie eenvoudige stappen brokers vergelijken

Wanneer je graag een stukje van het vermogen waarover je beschikt wat meer wil laten opbrengen dan gewoon het geval zou zijn op een spaarrekening is het in de praktijk altijd een goed idee om te overwegen om te gaan beleggen. Voordat je kan beginnen met beleggen dien je er evenwel rekening mee te houden dat je op zoek zal moeten gaan naar een geschikte broker om een beroep op te doen. Het vinden van zo’n broker hoeft in eerste instantie geen probleem te zijn, er zijn er namelijk voldoende op de markt terug te vinden. Wel is het zo dat je als belegger door de bomen het bos niet meer kan zien. Brokers vergelijken is dan een logische stap in de juiste richting. Hoe gaat dat nu echter precies in zijn werk? Je ontdekt het allemaal middels de hieronder terug te vinden informatie. 

Welke mogelijkheden bieden de verschillende brokers aan? 

Het eerste waar je bij brokers vergelijken bij stil moet blijven staan heeft betrekking tot de mogelijkheden om te beleggen die worden aangeboden. In eerste instantie zal je daarbij aandacht willen besteden aan de beurzen die worden aangeboden. Gaat het daarbij namelijk uitsluitend om de Nederlandse beurs of kan je eveneens beleggen op bijvoorbeeld de Amerikaanse en de Aziatische beurzen? Wanneer dit duidelijk is geworden zal je ook even willen kijken in de richting van de beleggingsproducten die worden aangeboden. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen (onder meer) de onderstaande mogelijkheden:

  • Aandelen;
  • Obligaties; 
  • ETF’s; 
  • Opties; 
  • Futures; 

Tijdens brokers vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk verschillende soorten brokers bestaan. Het gaat hierbij enerzijds om algemene brokers die een groot aantal verschillende beleggingsproducten aanbieden, maar anderzijds ook om gespecialiseerde brokers in een bepaald type beleggingsproduct. Voor deze laatste geldt dat ze zich veelal specifiek heeft gespecialiseerd in bijvoorbeeld het aanbieden van CFD’s. In dit geval biedt ze dan ook veelal uitsluitend dit type van beleggingsproduct aan. 

Hou rekening met de kosten bij brokers vergelijken 

Tijdens brokers vergelijken zal je niet alleen maar aandacht willen schenken aan de verschillende soorten beleggingsproducten die worden aangeboden. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de kosten die er aan je aangerekend worden ongelofelijk belangrijk zijn. Voor wat deze kosten betreft dien je rekening te houden met het feit dat er verschillende soorten in rekening kunnen worden gebracht. Het merendeel van de brokers rekenen wel geen commissie meer aan, aan hun klanten. Dat is dus mooi meegenomen. Wel is het zo dat je met de volgende kosten kan worden geconfronteerd: 

  • Bewaarloon; 
  • Transactiekosten; 
  • Kosten voor de uitkering van dividenden; 
  • Transferkosten bij een verhuis van effecten; 

Niet alleen het soort kosten die brokers aanrekenen kan verschillen. Wat namelijk bovendien ook te denken van de hoogte van de kosten? Tijdens brokers vergelijken zal het voor jou gelukkig meteen duidelijk worden welke van de verschillende brokers op de markt jou de scherpst mogelijke tarieven voor je beleggingen kunnen aanbieden. Hoe dan ook, wil je graag gaan beleggen en wil je daarbij met zekerheid kunnen rekenen op de interessantste mogelijkheden en tarieven? Dan is brokers vergelijken absoluut altijd de boodschap!