De voor- en nadelen van flexwerkplekken

Dat flexplekken de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, dat is natuurlijk absoluut geen verrassing. Waar het voor de één perfect werkt, is de ander er niet echt over te spreken. Toch heeft de flexwerkplek er aan bijgedragen dat we met elkaar een stuk flexibeler zijn geworden over het indelen van tuin en ook ruimte. Het gaat er namelijk niet om wanneer je iets doet of waar je iets doet, als het maar af is op het moment dat het moet. Of dit nu gebeurt tussen 9.00 en 5.00 of tussen 4.00 en 22.00, dat maakt natuurlijk niet uit. Toch heeft een flexwerkplek naast enorme voordelen ook een aantal nadelen. Welke dit zijn bespreken we hier.

Voordelen van een flexwerkplek

Eén van de voornaamste redenen en ook voordelen waarom men fan is van een flexwerkplek, is dat de bezetting op de werkvloer een stuk beter is verdeeld. Wat je namelijk vaak ziet, is dat het vooral wanneer het een kantoortuin betreft ontzettend vol is. Wanneer je dan de luxe hebt van flexwerkplekken, dan kun je qua ruimte met een stuk minder uit de voeten. Dit is niet alleen een stuk beter aangezien je ook met andere mensen in contact komt en dus tot andere inzichten komt, maar scheelt het de werkgever ook aardig in de kosten die moeten worden gemaakt voor apparatuur en elektriciteit. Vooral in de grote steden zijn deze flexwerkplekken ontzettend populair, zo is het vinden van een flexplek in Utrecht vaak een stuk eenvoudiger dan bijvoorbeeld in Groningen of Drenthe.

Nadelen van een flexwerkplek

Naast de nodige voordelen, hebben flexwerkplekken ook de nodige nadelen. Vooral wanneer een bedrijf gebruik maakt van flexplekken intern, dan is de kans vrij groot dat je geen vaste werkplek hebt. Dit kan vooral voor de wat oudere werknemers een ontzettende cultuurshock zijn. Ook kan het dagelijks op een andere werkplek moeten zitten als vervelend worden beschouwd omdat het iedere dag vechten is om een goede plek te kunnen bemachtigen. Kortom, de meningen zijn hierover nogal verdeeld.