Zoek eens omgekeerd

wiegebeld

Iedereen heeft wel eens een nummer opgezocht in het telefoonboek. Je weet de naam van een persoon, winkel of instantie die je wilt bereiken, maar het telefoonnummer moet je even opzoeken. Op dezelfde manier kan je overigens ook het adres of de postcode van iemand te weten komen. Hoe makkelijk is het om even het telefoonboek te pakken of de online versie van de telefoongids te raadplegen. Een telefoonboek werkt echter een beetje lastiger als het juist andersom is. Je hebt een telefoonnummer maar niet weet welke persoon dit nummer gebruikt. De komst van het internet heeft het mogelijk gemaakt om ook dit heel eenvoudig op te zoeken. Dit wordt ook wel omgekeerd telefoonnummer zoeken genoemd.

Een telefoontje gemist, wat nu?

Iedereen die een telefoon heeft zal het wel eens overkomen dat je een telefoontje hebt gemist. Uiteraard ben je nieuwsgierig geworden wie je gebeld heeft en wil je weten waarom je bent gebeld. Wat in dat geval handig is, is dat zo goed als elke telefoon tegenwoordig de mogelijkheid heeft om het telefoonnummer weer te geven van de gemiste oproep. Zo weet je precies wie er gebeld heeft en kan je diegene terug bellen. Maar wat doe je als het geen bekende is geweest die gebeld heeft, maar iemand met een nummer dat je niet herkent? Het is onbegonnen werk om een telefoonnummer te gaan opzoeken in het oude vertrouwde papieren telefoonboek. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei online mogelijkheden. Dan kan je dus simpelweg via het omgekeerd zoeken opzoeken wie er bij een telefoonnummer hoort. Een van de websites die je de mogelijkheid bieden om een telefoonnummer op te zoeken, is de website wiegebeld.nl.

Wie heeft mij gebeld?

Die vraag is snel beantwoordt wanneer je een telefoonnummer gaat zoeken op www.wiegebeld.nl. Op deze website vul je het voor jou onbekende telefoonnummer in en je krijgt allerlei informatie te zien over het nummer. Op die manier kan je eenvoudig opsporen van wie het telefoonnummer is. In eerste instantie krijg je te zien of het om een vast nummer gaat en uit welke regio het nummer afkomstig is. Wanneer het een vast telefoonnummer betreft is de kans groot dat je het snel hebt opgespoord. De vaste nummers worden namelijk opgenomen in de digitale telefoonboeken. In het geval van een mobiel telefoonnummer kan het wat lastiger zijn om het op te zoeken. De digitale telefoonboeken nemen een mobiel nummer namelijk niet automatisch op. Degene die het nummer gebruikt zal het echt ergens zelf moeten opgeven wil het opgenomen worden. In de praktijk blijkt dat veel mensen er toch wel huiverig voor zijn om hun mobiele telefoonnummer prijs te geven op internet. De meeste mensen zijn daarvoor te zeer gesteld op hun privacy of willen voorkomen dat ze gebeld worden door mensen met minder goede bedoelingen.

Op de website wiegebeld.nl kan je informatie terug vinden over meer dan een miljard telefoonnummers. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de zoekmachine Google en je dus werkelijk alle mogelijke resultaten te zien krijgt. Dat maakt de kans erg groot dat je informatie kan vinden over het specifieke telefoonnummer dat je zoekt. Bovendien zijn van meer dan een miljoen telefoonnummers reacties geplaatst op internet en via deze website krijg je daar een mooi overzicht van. Aangezien er via de internationale zoekmachine Google gezocht wordt, kan er niet alleen naar nationale nummers gezocht worden maar ook naar internationale telefoonnummers. En uiteraard worden de zoekresultaten niet beperkt tot één of enkele providers. Als het telefoonnummer ook maar érgens op internet vermeld staat, zie je het netjes terug in de zoekresultaten.

wiegebeld

Telefoonnummer zoeken… enkele tips

Wanneer je een telefoonnummer wil opzoeken krijg je van wiegebeld.nl enkele tips hoe je dat kan aanpakken. Je krijgt op deze website niet direct het resultaat te zien, maar je wordt op het goede spoor gezet hoe je opsporen wie of welk bedrijf er het specifieke telefoonnummer gebruikt. Zo word je onder andere door gestuurd naar de zoekresultaten betreffende het nummer op Google. De kans is groot dat je dan meteen het nummer hebt opgespoord.

Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, kan je eventueel de andere tips volgen die je door de website worden aangereikt om het nummer alsnog te kunnen vinden. Zo is er onder andere een link die je kan gebruiken om te kijken of het telefoonnummer vermeld staat op Facebook. Facebook bevat zoveel informatie over personen dat je het zelfs kan gebruiken om aan de hand van een telefoonnummer iemand kan opzoeken. Je typt eenvoudigweg het telefoonnummer in in de zoekbalk en Facebook laat je zien wie het nummer gebruikt. Als het nummer is ingevuld in het profiel krijg je het netjes te zien. Zelfs als de betreffende persoon heeft aangegeven het telefoonnummer niet te delen met anderen. Tenslotte wordt er op wiegebeld. Nl verwezen naar de reacties die mensen op internet hebben geplaatst omtrent het betreffende nummer.

Wees gewaarschuwd

Veel websites die de online mogelijkheid bieden om telefoonnummers op te zoeken, geven ook de mogelijkheid om informatie met elkaar te delen over het betreffende nummer. Je kan daarbij aangeven op je het telefoontje als positief of negatief hebt ervaren. In de praktijk zie je dat de meeste reacties gaan over een telefoonnummer waarmee mensen een vervelende ervaring hebben gehad. Bepaalde telefoonnummers staan erom bekend dat ze je bellen om je iets te proberen te verkopen en daarbij op een vervelende manier blijven aandringen. Er zijn eveneens nummers die je erg vaak blijven bellen. Tegenwoordig zie je dat mensen worden gebeld dat er iets mis is met je computer en dat degene die belt je kan helpen om het op lossen. Bij weer andere telefoontjes hoor je niks nadat je hebt opgenomen of krijg je een buitenlandse call center aan de lijn. Bij dergelijke telefoontjes is de kans groot dat het om oplichters gaat en doe je er goed aan de verbinding te verbreken. Om al dit soort redenen kan je een reactie plaatsen en daarmee anderen waarschuwen niet op te nemen of in ieder geval niet in te gaan op hetgeen je verteld wordt.