Waarom een BHV opleiding belangrijk is 

BHV’ers zijn hard nodig in het bedrijf. Niet alleen dat: voor bedrijven met medewerkers in dienst is het zelfs wettelijk verplicht om voldoende BHV’ers in de organisatie te hebben. Dat is echter zeker niet de enige reden waarom deze opleiding zo belangrijk is. Lees hier nog enkele redenen. Ben je hierdoor geprikkeld? Dan kun jij je inschrijven voor een cursus zodat ook jij BHV’er kunt worden. 

Voor werkgevers is het belangrijk om aan verplichtingen te voldoen 

We schreven het in de inleiding al: het is voor werkgevers ontzettend belangrijk om BHV’ers te hebben. De wet schrijft namelijk voor dat er bij eerste hulp en bij calamiteiten goede hulp voorhanden dient te zijn. Van goed opgeleide medewerkers. Wanneer een bedrijf de BHV organisatie niet goed op orde heeft, kunnen er sancties volgen. 

Zeer waardevol om BHV’er te zijn 

Maar het gaat natuurlijk om jou: waarom is het voor jou belangrijk om een goede BHV opleiding te hebben? Het volgen van een BHV opleiding is de enige manier om BHV’er te worden. Ben je eenmaal BHV’er, dan beschik je over zeer belangrijke kennis en vaardigheden. Je bent namelijk een specialist op het gebied van EHBO, branden blussen en evacuaties leiden. Stuk voor stuk onmisbare competenties wanneer er sprake is van een ongeval of calamiteit. 

Een BHV opleiding is om nog een andere reden belangrijk. Als BHV’er kun je namelijk jouw stem laten gelden op het gebied van veiligheid in het bedrijf. Een goede BHV’er denkt actief mee en bespreekt manieren om de veiligheid nog verder te verbeteren. Dat doe je (indien zij aanwezig zijn) samen met je BHV ploegleider en het hoofd BHV. 

Ook in je privéleven belangrijk 

Een BHV opleiding volg je in eerste instantie natuurlijk voor het werk. Maar ook in je privéleven is een BHV opleiding belangrijk. De kennis en vaardigheden die je leert zijn overal toepasbaar. Want ook in je eigen tijd kan het gebeuren dat je EHBO moet toepassen, een brand moet blussen of mensen moet helpen om ergens veilig weg te komen. 

Schrijf je in voor een BHV cursus van ARBO centrum 

Kortom: wanneer je een BHV opleiding hebt gevolgd, voeg je enorm veel waarde toe aan je bedrijf. Ook is het een mooie extra uitdaging en functie om een BHV’er te zijn én profiteer je er ook in je eigen tijd van. Wil jij een BHV opleiding volgen? Schrijf je dan direct in bij ARBO centrum. ARBO centrum heeft vestigingen door heel het land, dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt.