Waarom een beleggen app verkiezen boven traditioneel beleggen

Beleggen is een populaire manier om je geld te investeren en winst te maken op de lange termijn. Traditioneel beleggen gebeurt vaak via een financieel adviseur of een beleggingsfirma. Echter, sinds de opkomst van de technologie zijn er talloze beleggingsapps op de markt gekomen die beleggen toegankelijker en gemakkelijker maken. In dit artikel zal ik uitleggen waarom ik een beleggingsapp zou verkiezen boven traditioneel beleggen.

  1. Gemakkelijk toegankelijk Een beleggingsapp is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen met een smartphone of tablet. Dit betekent dat je op elk moment van de dag, waar je ook bent, in staat bent om te beleggen. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak dat je een afspraak maakt met een financieel adviseur en naar een kantoor gaat om te beleggen. Dit kan erg tijdrovend en omslachtig zijn.
  2. Lage kosten Traditioneel beleggen gaat vaak gepaard met hoge kosten zoals transactiekosten en commissies. Beleggingsapps hebben daarentegen vaak lagere kosten en sommige apps bieden zelfs gratis transacties aan. Dit betekent dat je meer geld overhoudt om te beleggen en je winst te maximaliseren.
  3. Geen minimuminvesteringen Veel traditionele beleggingsfirma’s vereisen dat je een minimumbedrag investeert voordat je kunt beleggen. Dit betekent dat beleggen voor veel mensen onbereikbaar is. Beleggingsapps daarentegen hebben vaak geen minimuminvesteringen, waardoor iedereen kan beginnen met beleggen, ongeacht het bedrag dat ze beschikbaar hebben.
  4. Eenvoudige navigatie Beleggingsapps zijn vaak ontworpen met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt om te navigeren en te beleggen. Dit betekent dat je geen financieel expert hoeft te zijn om te beleggen. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak kennis van de beleggingswereld en kan intimiderend zijn voor beginnende beleggers.
  5. Automatisch beleggen Sommige beleggingsapps bieden automatisch beleggen aan, waarbij je periodiek een vast bedrag kunt investeren. Dit is een handige manier om op de lange termijn te beleggen zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te steken. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak dat je zelf regelmatig investeringen doet en je portefeuille monitort.
  6. Realtime inzicht Beleggingsapps bieden real-time inzicht in je beleggingen, waardoor je altijd op de hoogte bent van je winst en verlies. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak dat je handmatig je portefeuille in de gaten houdt en wacht op periodieke updates van je financieel adviseur.
  7. Maatwerk portefeuille Sommige beleggingsapps bieden geautomatiseerde portefeuilles aan op basis van je beleggingsprofiel en risicotolerantie. Dit betekent dat de app aanbevelingen kan doen voor beleggingen die passen bij jouw persoonlijke beleggingsdoelen en -voorkeuren. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak dat je zelf onderzoek doet naar verschillende beleggingsopties en deze afweegt tegen je eigen beleggingsstrategie.
  8. Educatieve middelen Veel beleggingsapps bieden educatieve middelen aan, zoals artikelen, video’s en webinars, om gebruikers te helpen begrijpen hoe beleggen werkt en hoe ze hun beleggingsstrategie kunnen verbeteren. Dit kan vooral handig zijn voor beginnende beleggers die nieuw zijn in de beleggingswereld. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak dat je zelf op zoek gaat naar educatieve bronnen of afhankelijk bent van de kennis van je financieel adviseur.
  9. Duurzame investeringen Sommige beleggingsapps bieden duurzame investeringsopties aan die gericht zijn op bedrijven die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu. Dit kan aantrekkelijk zijn voor beleggers die hun geld willen investeren in bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Traditioneel beleggen vereist daarentegen vaak dat je zelf op zoek gaat naar duurzame beleggingsopties of afhankelijk bent van de kennis van je financieel adviseur.

Samengevat bieden beleggingsapps talloze voordelen ten opzichte van traditioneel beleggen. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk, hebben lage kosten, hebben geen minimuminvesteringen en bieden een eenvoudige navigatie en real-time inzicht. Bovendien bieden ze automatisch beleggen, geautomatiseerde portefeuilles, educatieve middelen en duurzame investeringsopties aan. Al deze voordelen maken beleggen toegankelijker en gemakkelijker voor iedereen, ongeacht hun kennis van de beleggingswereld.

Kijk op Beleggenapps.nl voor de laatste info en de beste apps.