Voordelen en nadelen van ICT uitbesteden

ICT uitbesteden

Dat ICT een steeds prominentere rol gaan bekleden naarmate een bedrijf groter wordt, dat is natuurlijk niet zo gek. Wanneer je bedrijf dusdanig groeit, dan kom je op een gegeven moment op het punt dat je moet kiezen voor het aannemen van een nieuwe medewerker ICT of dat je kiest voor het uitbesteden hiervan. Toch zien we ontzettend vaak, dat werkgevers er aan vast willen houden dat ICT een onderdeel is wat binnen het bedrijf moet blijven en kiezen dan vaak een het bijscholen van haar werknemers. Ontzettend zonde als je goed nagaat, want waarom niet kiezen voor het uitbesteden, zodat je zeker weet dat het in handen is van professionals. Twijfel je, dan hebben wij een aantal voor- en nadelen, die jou kunnen helpen bij je uiteindelijke beslissing.

Voordelen van ICT uitbesteden

Het grootste voordeel van het uitbesteden van je ICT, is dat je binnen je bedrijf de focus kunt verleggen naar andere zaken. Zo kun je het externe bedrijf vragen om een passend ICT advies en deze ook daadwerkelijk laten implementeren. Het grote probleem bij veel bedrijven is vaak, dat ze niet beschikken over de juiste kennis, waardoor het uitbesteden ineens zorgt voor een stuk meer rust binnen een organisatie. Dit komt dus zowel de kwaliteit ten goede, alsmede ook de werkzaamheden van de rest van de mensen op de afdeling. Doordat er een last van hun schouders valt, geeft dit ze de kans om eventuele andere projecten verder op te pakken.

Nadelen van ICT uitbesteden

Naast enkele voordelen, zijn er natuurlijk ook nadelen aan het uitbesteden van je ICT. De voornaamste reden die wordt genoemd om het niet te doen, is omdat je zo afhankelijk wordt van die partij. Wanneer er iets aan de hand is, ben je namelijk afhankelijk van de kennis, kunde en ook prioriteit van dit bedrijf, alvorens je wordt geholpen. Uiteraard zijn hier wel degelijk goede afspraken over te maken, alleen wijst de praktijk vaak uit dat het vaak net iets anders loopt dan je van de voren had gedacht en ook gehoopt. Wil jij je ICT uitbesteden, dan is Gflex hiervoor de perfecte partij. Ze ontzorgen je van A tot Z, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over een eventuele overgang.