Top 5 voordelen van online factuur maken

Gratis factuur maken

Het handmatig maken en versturen van facturen is een risicovolle bezigheid. En daar bovenop kost het ontzettend veel tijd, moeite en energie. Er worden vaak fouten gemaakt, en het drukt de sfeer op de werkvloer, want er is niemand die deze administratieve taken leuk vindt om te doen. En met het milieu in ons achterhoofd kunnen we vaststellen dat handmatige facturen sturen per post echt verleden tijd moet zijn.

Om ervoor te zorgen dat deze risico’s en zorgen voorgoed tot het verleden behoren, heeft Facturatie Officer de laatste jaren hard gewerkt om facturatie software te ontwikkelen om ons deze last uit handen te nemen. In dit artikel gaan we in op de indrukwekkende voordelen die we nu hebben als we gebruik maken van online facturatie software voor gratis factuur maken.

Gratis factuur maken

Voordelen van online factuur software

Hieronder een lijst voordelen van het gebruik van online facturatie software.

1. Facturatie inplannen

Niet langer een volledige werkdag bezig zijn met het samenstellen van een factuur. Dit soort documenten worden nu met een enkele druk op de knop automatisch aangemaakt, voorzien van de juiste informatie en een professionele lay-out. Bovendien kun je het versturen van facturen inplannen, waardoor je vooruit kan werken en geen omkijken meer hebt naar dit onderdeel van je bedrijfsprocessen.

2. Overal en altijd werken

Een opvallende en prettige bijkomstigheid van online factuur maken met facturatie software is dat de documenten worden opgeslagen in de cloud. En dat betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot je kantoor. Of je nu in de trein zit of thuis op de bank, je hebt altijd toegang tot je belangrijke documenten. Hierdoor kun je sneller reageren en zullen je klanten extra blij zijn met je service.

3. Betalingen handig bijhouden

De voornaamste reden dat klanten te laat betalen, is het te laat binnen krijgen van de factuur. Met geautomatiseerde management software voor factuur maken hoef je je hier geen zorgen meer over te maken: de documenten kunnen automatisch worden verzonden, en worden automatisch bijgehouden in de software. Is een klant te laat met betalen? Dan krijg je hier een melding van en heb je in enkele klikken een betalingsherinnering aangemaakt en verzonden.

4. Financiele rapporten

Ook je boekhouder zal blij zijn dat je gebruik maakt van online facturatie software. Er worden namelijk automatisch financiële rapportages gemaakt door de software, die helder inzicht bieden in de inkomsten en uitgaven.

5. Online betalingen

Vandaag de dag gaat alles via het internet, en ook betalen doen we massaal online. Met facturatie software voeg je makkelijk een knop toe aan je documenten of website, waarmee je klanten snel en direct veilig online kunnen betalen. En zo krijg jij ook nog eens sneller betaald.

Maak vandaag nog gebruik van de eindeloze mogelijkheden die facturatie software je biedt, en kijk op de website van Facturatie Office voor meer informatie.