Online werken

Sirrus.nl

Tegenwoordig gaat iedereen online te werk. Hierbij is het wel belangrijk dat je goede software en diensten hebt om goed en veilig te werk te gaan. Een bedrijf met een team kan pas goed te werk gaan als deze zijn voorzien van goede diensten. Het is dan belangrijk om als werkgever of ondernemer goed te kijken naar hetgeen wat je nodig hebt. Denk hierbij aan het waarborgen van de veiligheid, en het efficiënt werken. Online werken kan pas goed gaan als er aan deze voorwaarden wordt voldaan. Gelukkig zijn daar hulpmiddelen voor bedacht zoals clouds en programma’s als Word, PowerPoint, Excel en agenda’s. Deze zijn allen onmisbaar om een team goed te laten functioneren en zo een grote omzet te genereren.

Cloud

Als eerste is het erg belangrijk te werken met een cloud. In een cloud kan je bestanden veilig en betrouwbaar opslaan. Een cloud is eigenlijk niets meer en minder dan een kluis en een vergaderzaal in één. Alles wat er aan informatie uitgewisseld wordt blijft veilig binnen de muren. Kies je bijvoorbeeld voor Azure welke ontwikkeld is door Microsoft dan gaan je opgeslagen bestanden naar een netwerkcentrum van Microsoft. Dit centrum is beveiligd door IT-specialisten van Microsoft. Een cloud maakt het mogelijk om altijd bij bestanden te kunnen komen, hoe lang geleden je ze ook hebt aangemaakt. Allerlei belangrijke zaken kun je opslaan in de cloud. Denk bijvoorbeeld aan jaarcijfers welke belangrijk zijn voor de belasting of aan personeelszaken voor de uitbetaling van je personeel. Je zou zelfs de cloud kunnen delen met je boekhouder zodat je deze niet elke keer informatie hoeft te mailen. Geen de boekhouder toegang tot een map en hij of zij heeft alles wat die nodig heeft.

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 is een handige licentie die veel diensten biedt voor het online werken. Het biedt een cloud aan en verschillende andere diensten zoals de bekende programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Maar er is meer want Microsoft Office 365 biedt ook een agenda aan. Bij de licentie is een beveiligingssysteem ook inbegrepen. Dus malware, spam en virussen zijn verleden tijd. Verder is er ook nog de nieuwste Windows 10. Het aansturingsysteem om al deze diensten van de grond te laten komen. Een ding is zeker met deze diensten ben je ervan verzeker dat jij en je personeel goed te werk kunnen gaan met het online werken. De licentie is gemakkelijk online aan te schaffen.