Koper

aluminium buis 1

Koper is een metaalsoort wat al heel lang wordt gebruikt voor veel verschillende dingen Het staat bekend om de rode kleur en wordt voornamelijk gewonnen in Peru, Chili en de Verenigde Staten. Het is bijvoorbeeld goed voor het herleiden van elektriciteit, wordt gebruikt in auto’s en voor muntgeld. Omdat het veelal in de bouw wordt gebruikt is het dus belangrijk dat je het materiaal bij een goede koper groothandel vandaan haalt. Je wilt verzekerd zijn van het beste en meest duurzame materiaal en het is belangrijk dat je de juiste informatie krijgt, je wilt niet met het verkeerde product aan het werk gaan.

Twee Legeringen

Er zijn verschillende legeringen; een legering is de benaming voor een mengsel van metaal. Dus ook voor koper zijn er verschillende samenstellingen, waarvan twee het meest gebruikt worden. Dat zijn E-Cu57 en SF-Cu. Deze worden geleverd als koperplaten of koperstaf. Naast deze hebben wij nog veel meer soorten. Belangrijk om te weten is dus dat ook al valt al het materiaal onder dezelfde benaming van koper, er wel degelijk verschil is tussen de producten. Ons team weet precies het verschil tussen de legeringen te benoemen. Ook geven wij het beste advies als het aankomt op de verschillende functies die de materialen kunnen dienen.

Halffabricaten en het juiste materiaal

Wij leveren halffabricaten; materiaal wat nog verwerkt moet worden naar het eindproduct. Om het beste eindresultaat te garanderen is het belangrijk bij een goede koper groothandel te informeren. Als je een product bijvoorbeeld voor een goede warmte geleiding wilt gebruiken dan is het wel belangrijk dat je het product wat daarvoor bestemd is gebruikt en niet het materiaal wat juist voor iets heel anders gebruikt moet worden. Bij ons wordt er zorgvuldig met het materiaal omgegaan en bezit al ons personeel de kennis die er nodig is om jou het beste advies te geven.