Is je boekhouding uitbesteden een goed idee?

Heb jij wel eens nagedacht over je boekhouding uitbesteden? Dit kan eigenlijk voor iedere ondernemer een uitstekende oplossing zijn. Men is vaak geneigd om het zo lang mogelijk zelf te blijven doen, maar dat is lang niet altijd de beste keus. Vaak wordt er opgezien tegen de kosten van de boekhouding uitbesteden, maar daar hoef je het echt niet om te laten. Er zijn namelijk oplossingen die niet heel duur zijn en die er wel voor zorgen dat jij heel veel tijd kunt besparen. En dat is natuurlijk ook wat waard, want dan houd jij meer tijd over voor de bedrijfstaken die alleen jij kunt doen!

Boekhouding uitbesteden

Iedere beginnende ondernemer probeert de kosten zo laag mogelijk te houden en dit kun je realiseren door zoveel mogelijk zelf te doen. Dus ook je administratie. Toch is je boekhouding uitbesteden echt geen verspilling van geld. Zelf heb je waarschijnlijk weinig kennis van het bijhouden van een administratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Dat betekent dat het je iedere keer veel tijd kan kosten om uit te zoeken hoe je bepaalde zaken precies bij moet houden. Ook het invullen van belastingaangiftes kost je waarschijnlijk veel tijd en het levert je stress op omdat je niet zeker weet of je het wel goed doet. De boekhouding uitbesteden aan iemand die hier verstand van heeft, is dan echt een aanrader. Het zorgt ervoor dat jij meer tijd overhoudt voor de kerntaken binnen jouw onderneming. Je kunt je richten op het ontwikkelen en verbeteren van je diensten of producten en je kunt aan de slag gaan met het vinden van nieuwe klanten of afnemers. Daarnaast geeft de boekhouding uitbesteden ook een zeker gevoel. Doordat een specialist het voor je uitvoert, weet je zeker dat het goed gebeurt en dat er geen fouten worden gemaakt.

Kosten in de hand houden

Zoals gezegd doen veel ondernemers de administratie zelf omdat ze bang zijn voor hoge kosten. Maar de boekhouding uitbesteden hoeft niet veel te kosten, helemaal niet als je kiest voor Finovion. Zij werken volgens de volgende speerpunten:

  • cijfers in eenvoudige taal uitleggen aan klanten
  • duidelijke en scherpe prijzen
  • digitaal en online werken

Doordat zij zoveel mogelijk digitaal en online de administratie bijhouden, kan er vaak veel tijd bespaart worden. Dat is een manier om ervoor te zorgen dat de kosten niet te hoog oplopen. Daarnaast maken zij vooraf altijd duidelijke afspraken met jou over wat jij zelf doet en wat zij voor jou doen. Je kunt je complete boekhouding uitbesteden, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde dingen zelf te blijven doen. Hoe meer jij zelf doet, hoe minder het kost om Finovion in te schakelen. Op basis van jullie afspraken stellen zij een vast tarief met jou vast, zodat je ook altijd weet waar je financieel aan toe bent. Uiteindelijk blijf je voor de Belastingdienst altijd zelf verantwoordelijk, daarom leggen de specialisten van Finovion jou graag in eenvoudige en begrijpelijke taal alles over de financiën uit. Zo hou jij zelf inzicht in je financiële administratie en weet jij ook altijd hoe je er financieel voor staat! Daarom kies je voor Finovion als jij de boekhouding uitbesteden wilt.

Lees meer…