Hoe crypto kopen Nederland?

Hoe crypto kopen Nederland
Bitcoin industry hardware. Cryptocurrency mining. Big electronic device with fans and wires.

Cryptocurrency, ofwel crypto, is een digitale of virtuele munteenheid die gebruikt wordt als alternatief voor reguliere valuta. Crypto wordt gedecentraliseerd gemined en maakt gebruik van blockchaintechnologie. In dit artikel lees je alles over hoe crypto kopen Nederland!

Hoe crypto kopen Nederland

Waarom zou je cryptocurrency kopen in Nederland?

Nederland is een van de meest crypto vriendelijke landen in de Europese Unie. Het heeft een aantal gunstige fiscale wetten voor bedrijven die zich in de blockchain en cryptocurrency ruimte bevinden. Bovendien zijn er verschillende exchanges gevestigd in Nederland waar u kunt handelen in cryptocurrency’s.

Hoe koop je cryptocurrency in Nederland?

In Nederland is het kopen van cryptocurrency nog niet heel erg makkelijk. Er zijn maar weinig handelsplatforms die gebruikers toelaten om met iDEAL te betalen, en dat is de meest populaire betaalmethode in Nederland. Gelukkig zijn er wel een aantal opties om crypto te kopen in Nederland.

Er zijn verschillende exchanges die gebruikers toelaten om met iDEAL te betalen, waaronder Litebit.eu en AnycoinDirect.nl. Het aanmaken van een account op een van deze exchanges is vrij simpel: je vult je naam en e-mailadres in, maakt een wachtwoord aan, en bevestigt je account via de link die je in je inbox ontvangt.

Uit veiligheidsoverwegingen is het verstandig om twee factor authenticatie (2FA) aan te zetten voor je account. Dit kan bijvoorbeeld met de Google Authenticatie app, die gratis te downloaden is op de App Store of Google Play Store.

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je geld overmaken naar het adres dat de exchange aangeeft. Dit adres is uniek voor jouw account, en je kunt het vinden door op ‘Deposit’ (Storten) te klikken in het menu. Het duurt ongeveer een half uur voordat je crypto binnen is nadat je hebt gestort.

Als alles is gelukt, zie je nu een saldo in euro’s en/of cryptocurrency in je account staan. Om cryptocurrency te kopen, selecteer je gewoon de munt die je wilt kopen, en vul je het aantal in dat je wilt kopen. Klik vervolgens op ‘Buy now’ (Koop nu), en bevestig de transactie met 2FA. Het duurt ongeveer een paar minuten voordat de transactie is voltooid.

Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van cryptocurrency?

Cryptocurrency is een Decentralized Ledger Technology (DLT), wat betekent dat het niet afhankelijk is van een centrale bank of overheid. Dit maakt het makkelijker om te handelen in verschillende landen, omdat er geen wisselkoersen hoeven te worden berekend. Cryptocurrency is ook anoniem, wat betekent dat transacties niet gemakkelijk door derden te volgen zijn. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die hun privacy willen beschermen.

Een nadeel van cryptocurrency is dat het erg volatiel is. De prijs van cryptocurrency’s kan snel stijgen en dalen, waardoor het moeilijk is om winst te maken op korte termijn. Ook is het mogelijk dat bedrijven die cryptocurrency’s aanvaarden gehackt worden, waardoor je je geld kwijtraakt.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je Bitcoins of andere cryptomunten kunt kopen in Nederland. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de meest veilige en eenvoudige manier is via een exchange. Als je besluit om via een exchange te handelen, vergeet dan niet om twee factor authenticatie in te stellen voor extra beveiliging.

Wil je graag meer weten over crypto kopen in Nederland? Bekijk dan ook eens het artikel van Business2Community voor meer informatie.