Het kan uren tot weken duren voordat nieuwe inhoud is geïndexeerd.

Het kan uren tot weken duren voordat nieuwe inhoud is geïndexeerd, zegt Google. Kwaliteit is een van de belangrijkste aspecten om ervoor te zorgen dat Google de pagina’s snel indexeert en rangschikt, wat invloed heeft op de zoekmachine marketing.

Hoelang duurt het? Het kan “enkele uren tot enkele weken” duren voordat Google nieuwe inhoud of bijgewerkte inhoud indexeert, zei John Mueller. Maar soms kan het langer duren vanwege technische problemen met de website of omdat GoogleBot het druk heeft met andere dingen, zoals het indexeren van belangrijkere sites wat van belang is voor de zoekmachine marketing.

Het varieert dus. We weten bijvoorbeeld dat nieuwssites, zoals deze, binnen enkele minuten door Google kunnen worden geïndexeerd. Indexeren betekent niet rangschikken voor zoekmachine marketing. Je kunt worden geïndexeerd en tegelijkertijd zullen jouw geïndexeerde pagina’s niet per se rangschikken. Google heeft een soort disclaimer uitgegeven waarin staat dat het dwingen van iets om te worden geïndexeerd niet betekent dat de pagina prominent wordt weergegeven in Google Zoeken.

Geen garantie om geïndexeerd te worden. Er is ook geen garantie dat Google jouw inhoud of alle inhoud op internet zal indexeren. In feite indexeert Google niet veel inhoud op internet, geen enkele zoekmachine. Google probeert geen dubbele inhoud te indexeren, afbeeldingen van dezelfde inhoud te spiegelen, en het vermijdt het indexeren van niet-nuttige inhoud, URL’s met veel URL-parameters die mogelijk niet voldoende waarde toevoegen, enzovoort.

Versnel het indexeren. Google heeft een aantal manieren opgesomd om het indexeren te versnellen, waaronder;

Voorkom serveroverbelasting door de server en site sneller te maken

  • Link prominent naar nieuwe pagina’s binnen de website, link die pagina’s misschien vanaf uw startpagina
  • Vermijd het gebruik van onnodige URL’s op uw site, zoals oneindige agenda-URL’s en filters voor categoriepagina’s
  • Verzendmethoden voor gebruikers-URL’s, zoals sitemapbestanden, de URL-inspectietool voor individuele URL’s
  • Kwaliteit is belangrijk. Het belangrijkste hier is om ervoor te zorgen dat de site van hoge kwaliteit is, zodat Google prioriteit geeft aan indexering en hopelijk de inhoud rangschikt boven websites van lagere kwaliteit. Google zei dat het belangrijkste wat je moet doen is om je site ‘fantastisch’ te maken, wat makkelijker gezegd dan gedaan is.