BMW 5 Serie en de velgen

De BMW 5 Serie velgen is een auto die al sinds 1972 geproduceerd wordt. Inmiddels heeft BMW al de zevende generatie van deze serie uitgebracht. Deze auto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, en is BMW’s tweede best verkopende autolijn, na de BMW 3 Serie.

In de nieuwste generatie van de auto’s uit deze serie heeft BMW enkele verfijningen en verfraaiingen toegepast. Veel van de veranderingen zitten dan ook in het uiterlijk van de auto. Daarnaast heeft BMW zich beziggehouden met de huidige tijdgeest van vergroening, en heeft het bedrijf een mild hybride systeem op de motoren van 4 en 6 cilinders aangebracht. Daarnaast is de auto nu als plug-in hybride voertuig beschikbaar.

Maat velgen

Wellicht is het u niet ontgaan dat velgen in verschillende maten beschikbaar zijn. Zo zijn er voor de BMW 5 Serie velgen 17 inch velgen, maar ook 18, 19 en 20 inch velgen. De velgmaat kan zo uiteenlopen, omdat er een beetje speling is tussen de band en de velg. Een grotere velg betekent een sportieve uitstraling van de auto. Deze sportieve uitstraling gaat alleen wel ten koste van de breedte van de band. Een band kan het verdragen om 1-2 inches van de werkelijke diameter van de velg af te wijken. Na die 1-2 inches wordt het gevaarlijk, omdat de banden dan de wielkast kunnen raken, wat voor afwijkingen in de snelheidsmeter kan zorgen.

BMW Logo

Het BMW Logo bestaat uit een cirkel, waarvan de buitenste rand zwart is. Bovenin de zwarte rand staan de letters ‘BMW’. In het midden van de cirkel bevindt zich een vlak met gekleurde kwarten: wit en blauw. Deze twee kleuren representeren de provincie Bavaria, waar BMW vandaan komt. Dit logo bevindt zich op voor- en achterkant van de BMW 5 Serie, en  alle vier de velgen. Daarnaast is dit logo ook aan de binnenkant van de auto te vinden, namelijk op het stuur.