Ben je op zoek naar een executive search bureau? Drie tips

executive search bureau TopOfMinds.com

Wanneer u op zoek bent naar een executive search bureau, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Hier zijn drie tips:

1. Goede reputatie

Zorg ervoor dat het bureau een goede reputatie heeft. Dit kunt u doen door reviews te lezen of te praten met andere bedrijven die gebruik hebben gemaakt van het bureau.

Ten tweede, vraag naar het succespercentage van het bureau bij het plaatsen van kandidaten in vergelijkbare functies. Ten slotte is het belangrijk dat u een idee krijgt van het proces van het bureau en hoe ze met u zullen samenwerken om de juiste kandidaat te vinden. Door deze factoren in het achterhoofd te houden, kunt u er zeker van zijn een executive search bureau te vinden dat aan uw behoeften zal voldoen en u zal helpen de juiste kandidaat voor de baan te vinden.

2. Kosten

Vraag naar de kosten. Executive search bureaus kunnen duur zijn, dus u wilt er zeker van zijn dat u weet waar u voor betaalt. Vraag naar de honoraria van het bureau en hoe deze worden berekend. U dient ook te vragen naar eventuele andere kosten die aan de zoektocht verbonden zijn, zoals reiskosten.

3. Kandidatenlijst 

Zorg voor een lijst van potentiële kandidaten. Het bureau moet in staat zijn om u een lijst van gekwalificeerde kandidaten te geven die aan uw behoeften voldoen.

Er zijn een aantal executive search bureaus die u kunnen helpen de juiste kandidaat voor uw organisatie te vinden. Hier zijn er een paar om te overwegen:

TopOfMinds.com

– Korn Ferry

– Heidrick & Struggles

– Caldwell Partners

– Diversified Search Group

– Russell Reynolds Associates

Bron: TopOfMinds.com