Aanvraag Overbruggingskrediet

aanvraag overbruggingskrediet

Dien jij geld uit te geven, wanneer je dit nog niet hebt? Deze situatie kan zich voordoen als je een nieuw huis hebt gekocht, wanneer jouw oude huis nog niet verkocht is. Hiervoor is een overbruggingskrediet de perfecte oplossing. Lees hier snel verder over aanvraag overbruggingskrediet en kijk of het iets voor jou is!

Wat is een Overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is eigenlijk net zoals een hypotheek. Het is ook een lening die je gebruikt om een huis te kopen. Deze lening is beschikbaar voor als jouw oude huis nog niet verkocht is, maar als je wel een nieuwe wilt. Het overbruggingskrediet kan afgesloten worden bij de bank of bij jouw hypotheekverstrekker. Denk bijvoorbeeld aan Financieel Fit. Bij de meesten krijg je 2 jaar de tijd om jouw oude huis te verkopen. Bij sommige verstrekkers is dit termijn nog korter. Voordat je iets afsluit moet je goed opletten op waar jij jouw overbruggingskrediet afsluit!

aanvraag overbruggingskrediet

Overbruggingskrediet aanvragen

Het overbruggingskrediet kan aangevraagd worden bij de bank, maar ook bij een hypotheekverstrekker. Het verschil is dat je bij een bank zonder een hypotheek kan lenen. Let wel op, want het risico dat je loopt kan effect hebben op de terugbetaling. Als je nog weinig ervaring hiermee hebt, wordt er aangeraden om langs te gaan bij een financieel adviseur. 

De stappen die gedaan moeten worden zijn als volgt. Ten eerste kies je een geschikte kredietverstrekker. Daarna vraag je een vrijblijvende offerte aan. Wanneer je offerte aangevraagd is, zal de kredietverstrekker een aantal gegevens controleren. Als laatst wordt besloten of het overbruggingskrediet wordt geaccepteerd of niet. Meestal wordt het geld binnen een aantal uren gestort. Als je problemen ondervindt, kan je altijd nog bij de kredietverstrekker terecht.
Geïnteresseerd in een overbruggingskrediet? Zorg dat je zo snel mogelijk begint met een aanvraag overbruggingskrediet en ontvang je geld binnenkort! Lees meer bij Bankr.