WBSO subsidie voor ieder bedrijf

WBSO Subsidie

Wanneer jouw bedrijf in de techniek werkzaam is, dan heb je vast wel eens van de WBSO subsidie gehoord, waarbij er 1,3 miljard vrijgemaakt wordt voor bedrijven die zich bezighouden met technische innovaties. Dit kan zowel binnen het bedrijf zijn, wanneer er een groot technisch probleem is en er een speciale oplossing voor bedacht moet worden als buiten het bedrijf wanneer er een nieuwe technische dienst of technisch product op de markt kan worden gebracht. Vaak hebben bedrijven wel een plan liggen, maar zijn de middelen niet toereikend genoeg om de plannen ook daadwerkelijk uit te kunnen werken. 

Uitzondering voor eenmanszaak

Wanneer de plannen goed genoeg zijn en het bedrijf aan alle eisen voldoet, dan kan de WBSO subsidie aangevraagd worden. In de meeste gevallen is de WBSO ook wel een tegemoetkoming van de loonkosten die er gemaakt worden, omdat het personeel zich met deze innovaties bezighouden. Bij een zzp’er of een eenmanszaak is er natuurlijk geen sprake van personeel en zou dit niet uit kunnen, daarom is er voor hen een andere oplossing. Zij hebben een extra aftrekpost, zodat zij een belastingvoordeel hebben en dit is voor hun de winst die zij kunnen behalen. Op deze manier is het voor ieder bedrijf rendabel om zich met de techniek van de toekomst bezig te kunnen houden. 

WBSO Subsidie

Twee manieren

Er zijn twee manieren om de WBSO te verrekenen, zo kun je aanvullende korting op de toegekende uren ontvangen of je kiest voor het terug te ontvangen bedrag aan de uitgaven die werkelijk gedaan zijn. Heb je bijvoorbeeld verschillende materialen ingekocht, dan krijg je exact dat bedrag teruggestort. Voor beide methodes is het wel belangrijk dat je gedurende het volledige jaar goed de administratie bijhoudt, zodat alles goed gecontroleerd en nagekeken kan worden. Bekijk goed wat voor het bedrijf eventueel de beste methode zou kunnen zijn.