Wanneer moeten de remklauwen vervangen worden?

remschoenen

Remklauwen, wanneer moeten deze vervangen? Als je op de rem trapt van de auto, drukt de remklauw op de remblokken. Vervolgens drukken de remblokken op de remschijf. Door de wrijving die er ontstaat tussen de remblokken en de remschijf, zal de auto remmen. Normaal gesproken zal een remklauw een leven lang mee gaan, maar in praktijk werkt dit anders. Als er bijvoorbeeld roest of vuil tussen de klauwen vast komt te zitten, is het noodzakelijk deze te vervangen. Je kunt dit merken wanneer jouw auto naar één kant trekt wanneer je op de rem trapt, of als het langer duurt voordat de auto tot stilstand komt. Andere kenmerken waaraan je kunt merken dat het onderdeel toe is aan vervanging is als je het rempedaal meer moet induwen dan voorheen. Als je een aparte geur ruikt na het remmen of als de motor begint te versnellen.

Remklauwen

Werking van de remklauwen

Zoals de remblokken en remschijven, zijn ook de remklauwen een essentieel onderdeel in het remsysteem van de auto. Een andere benaming die ook wel gebruikt wordt is remtangen. Bij het indrukken van het rempedaal, drukt de remklauw met de zuigers de remblokken op de remschijven. Hierdoor komt je auto tot stilstand. Over het algemeen is het de bedoeling dat de klauwen niet vervangen hoeven te worden, maar door vuil kan dit uiteindelijk wel gebeuren. Tegenwoordig heb je ook de elektronische handrem. De airco in de auto zorgt ervoor dat er een constante temperatuur in de auto blijft.

Bij Autoparts vind je onderdelen voor alle automerken zoals: Audi, Mercedes en BMW. Bij een APK keuring zijn de remmen een belangrijk onderdeel. Omdat veiligheid natuurlijk tijdens zo’n keuring voorop staat is het van essentieel belang dat het remsysteem goed werkt. Als je meer informatie of hulp wilt bij het monteren van het onderdeel kun je op de website van Autoparts terecht. Het monteren van de klauwen is eenvoudig gedaan.

autopartsonline.nl