Mijn werk bij de Douane

Al tien jaar werk ik met veel plezier bij de douane op Schiphol. Geen dag is het zelfde en je maakt vaak de gekste en meest onverwachtse dingen mee. Van mensen die drugs binnen proberen te smokkelen, tot hele vreemde voorwerpen die mensen meenemen, of zelfs dieren. Vorige week nog. Het was die dag erg rustig en nog nauwelijks gekke dingen gezien. Tot mijn collega ineens iets vreemds zag in het röntgen apparaat. De wat oudere vrouw keek ons een beetje zenuwachtig aan toen we haar meenamen naar achter om te kijken wat er in haar koffer bevond. We vroegen mevrouw nog of ze iets aan wou geven wat in haar tas zou kunnen zitten wat verboden was, maar kregen hier geen gehoor op. Terwijl ik de tas open deed hoorde ik een raar geluid uit de koffer komen. Bleek er een twee meter lange piton in de tas te zitten!  Dat was wel even schrikken. Ik heb in tien jaar veel gezien, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Gelukkig heeft mevrouw de slang er zelf uitgehaald en in een zak gedaan. Het vreemde was dat ze totaal niet doorhad dat het niet te bedoeling was haar slang mee te nemen in haar bagage. Zo zie je maar wat voor een vreemde dingen je allemaal mee maakt bij de douane.

slang

Hoe leuk en afwisselt het werk bij de douane ook is, het is wel erg zwaar werk. Ik maak soms wel dagen van 13 uur. Je staat erg veel op een gemiddelde dag en het is dan ook belangrijk om goede werkschoenen te hebben. Je kan ook niet de eerste beste werkschoenen gebruiken, omdat je vaak door de metaaldetector moet. Hiervoor heb ik speciale schoenen waar geen metaal in zit.