Hoe verzeker ik mijn auto?

aanvraag overbruggingskrediet

Als je net een andere auto hebt gekocht is het laatste wat je wil hier schade mee rijden. Alleen hoe voorzichtig je ook met de auto omgaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk goed na te denken welke autoverzekering het best passend is bij jouw auto en situatie. Het lastige is wel dat er vele aanbieders zijn, waarbij de autoverzekering overal net wat andere voorwaarden heeft met zijn eigen voor en nadelen. Wij van autoverzekering.nl kunnen je hierbij helpen door 18 autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo vinden wij voor jou de beste autoverzekering voor de laagste prijs. Mocht je na het vergelijken een goede autoverzekering gevonden hebben? De autoverzekering afsluiten is na het vergelijken met een aantal klikken gebeurd. 

Onafhankelijk de autoverzekering vergelijken

Zoals hierhierboven beschreven staat is autoverzekering.nl op zoek naar de best passende autoverzekering bij jouw situatie. Daarom zijn wij onafhankelijk en zijn wij niet verbonden aan autoverzekeraars. We proberen de markt op deze manier transparanter en inzichtelijk te houden. Echter als jij via ons een autoverzekering afsluit krijgen wij een vergoeding van de verzekeraar. Deze vergoeding heeft geen invloed op de resultaten die bij de vergelijking naar voren komen. 

Naast het vergelijken kunnen wij ook advies geven welke autoverzekering het meest geschikt is. Hiervoor kun je gebruik maken van onze WFT-gecertificeerde klantenservice. 

De best passende autoverzekering kiezen en houden

Wij willen je graag 5 tips geven om de best passende autoverzekering te kiezen en te houden.

 • Vergelijk de autoverzekeringen
  • Dit doe je door de vergelijker van Autoverzekering.nl in te vullen met de gewenste dekking. Je krijgt direct een overzicht van de best passende autoverzekering op basis van jouw wensen. 
 • Vul je gegevens eerlijk in
  • Als je bijvoorbeeld veel minder kilometers invult dan dat je daadwerkelijk rijdt kan dit later tegen je gebruikt worden. 
 • Kies niet direct voor de hoogste dekking
  • Bij een oudere auto is het slimmer deze alleen WA te verzekeren, waarbij een lagere premie betaald hoeft te worden. Een autoverzekering houdt namelijk rekening met de waarde van de auto bij het uitkeren van de vergoeding bij schade. 
 • Direct online afsluiten van de autoverzekering
  • De best passende autoverzekering gevonden bij het vergelijken? Dan is het gemakkelijk deze binnen een aantal minuten online af te sluiten. 
 • Na een jaar controleren van de autoverzekering
  • Check na een jaar opnieuw of de autoverzekering die je hebt nog steeds het beste bij jouw situatie past. De verzekeraar mag na een jaar namelijk de premie verhogen.