Beginnen met dropshipping? Zo vind je het beste product

beginnen met dropshipping

Wil je graag een dropshipping bedrijf opzetten? Dan is het uiteraard belangrijk om te weten welke producten goed scoren en kunnen leiden tot een goede verkoop, maar hoe bepaal je de juiste producten die je door middel van jouw dropshipping bedrijf wilt verkopen?

Wat is dropshipping

Bij dropshipping zorg je ervoor dat je producten verkoopt aan consumenten of bedrijven die je zelf (nog) niet bezit. Zodra je producten verkoopt, schaf je ze aan bij je leverancier en laat je ze rechtstreeks bij de consument of het bedrijf leveren. Je fungeert dus meer als een soort tussenpersoon die winst maakt op producten die hij direct laat versturen van leverancier naar koper. hieronder enkele tips om het beste product voor de verkoop te vinden.

Doelgroep

Wat is de doelgroep waar jij je op wilt focussen met jouw producten? Ga je ze aanbieden via een website of voornamelijk via advertenties op je social mediakanalen? Zo kun je ook gerichter gaan adverteren en de juiste producten bepalen nadat je je doelgroep(en) hebt bepaald. Vervolgens kun je naar aanleiding van je advertenties data verkrijgen om te kijken welke doelgroepen daadwerkelijk je pagina’s bezoeken, doorklikken en in welke producten ze geïnteresseerd zijn. 

Prijsbepaling

Soms wil een leverancier een minimum prijs voor een bepaald product hanteren om te voorkomen dat er een prijzenoorlog losbarst bij een populair product. Je dient de prijs dan minimaal voor dat bedrag in de markt te zetten en mag daar niet onder gaan zitten. Het is goed om dit gegeven in je achterhoofd te houden bij het bepalen van prijzen. Bekijk ook wat eventuele online concurrenten voor prijzen hanteren. Zijn er tien aanbieders die dezelfde prijzen en producten hanteren, dan is het wellicht beter om je te gaan focussen op andere producten. 

Moeilijk verkrijgbare producten

Kun jij via je leverancier de hand leggen op moeilijk verkrijgbare producten die op dat moment zeer populair zijn? Dan is de kans groot dat je daar goed aan kunt verdienen. Echter moeten de producten dan ook goed leverbaar zijn. Als jij zorgt dat je via Google goed te vinden bent, is de kans groot dat er veel animo voor dat product bestaat. Je kunt de product tracker op e-pickr.com gebruiken om te kijken naar de meest actuele trends en proberen hierop in te spelen en te kijken of de leverancier dit product kan leveren binnen een redelijke levertermijn.