Wat zijn seo backlinks?

seo backlinks

Seo is een verzamelnaam voor een hoop verschillende onderdelen en diensten, wanneer je kijkt naar alles wat er onder seo valt is dit dan ook een hoop verschillende dingen. Denk hierbij aan: website optimalisatie maar ook linkbuilding, dit laatst eis de afgelopen jaren steeds belangrijk geworden in de wereld van seo aangezien er steeds meer concurrentie online komt en het dus ook steeds moeilijker om hoog in een zoekresultaat te komen, hierdoor zoeken bedrijven en websites steeds vaker naar manieren om hun seo te verbeteren en dus ook de ranking van google te beïnvloeden. Een van de onderdelen rondom seo die de ranking en de online vindbaarheid kan verbeteren is het aantal backlinks wat een website of webpagina heeft. Wanneer je kijkt naar seo backlinks wordt er voornamelijk gepraat over backlinks van een andere website die linken naar jouw website of pagina, deze spelen een grote rol in de actualiteit. Hoe beter de actualiteit van een website hoe betere ranking deze dan ook zou krijgen. 

Hoe kom je aan backlinks voor seo? 

Er zijn verschillende manieren hoe je aan backlinks kunt komen. Een backlink is eigenlijk niets meer dan een link die naar jouw website gaat, wanneer er wordt gepraat over seo backlinks gaat het voornamelijk over links met een follow attribuut, dit betekent dat google de link mag volgen. Wanneer een link een follow attribuut heeft heeft het werking met betrekking tot seo, in alle andere gevallen niet. Deze follow attribuut krijg je eigenlijk alleen maar bij blogteksten en bijvoorbeeld niet bij een social media post. 

Natuurlijk genereren 

Je kan seo backlinks gewoon natuurlijk generen, wanneer iemand een positieve ervaring met jouw bedrijf heeft gehad kan het zijn dat deze een blogpost maakt over jouw bedrijf. Het kan ook zijn dat je bedrijven of klanten vraagt jou te refereren op hun eigen website, hierdoor krijg je een backlink van een andere website en dit telt dan ook mee voor seo. Hierdoor kan je een netwerk opbouwen aan seo backlinks via klanten en referenties waardoor je dus een betere score zou krijgen, dit gaat echter redelijk lastig. 

Linkbuilding 

Een van de andere manieren hoe je aan seo backlinks kunt komen is is een dienst genaamd: Linkbuilding. Dit kan je laten uitbesteden aan verschillende bedrijven. Deze bedrijven schrijven op speciale zoekwoorden voor jouw bedrijf een blog tekst en plaatsen deze dan ook op hun eigen blognetwerk. Hierdoor kan je op een effectieve en progressieve manier externe links generen die allemaal toevoeging hebben op jouw seo ranking en je online vindbaarheid. Omdat deze teksten zijn geschreven met een bepaald zoekwoord in gedachte en verwerkt in de tekst wordt je score op deze zoekwoorden dan ook een stuk beter.