Propaangas, de stap naar een beter milieu

propaangas

Propaangas, ofwel lpg, is een brandstof die voor een beter milieu zorgt. Depropaangas uitstoot van dit gas is minimaal, vergeleken met andere brandstoffen. Het bedrijf Nefco is de grote leverancier die ervoor zorgt dat dit gas naar de afnemers wordt gebracht. Nefco is het overkoepelende orgaan die meerdere andere bedrijven onder zijn hoede heeft. Zo heb je BK Gas, deze is de marktleider op het gebied van autogas. Dan heb je OK Gas, die de marktleider is van lpg. Tevens biedt dit bedrijf een breed assortiment propaangasflessen tegen een scherpe prijs.

Over het algemeen is het gebruik van gas een stuk goedkoper en milieuvriendelijker. Het vervoer end e opslag moeten altijd met heel veel veiligheid worden gedaan. Maar dat kan je met een gerust hart aan deze leverancier overlaten.

Grote vrachtwagens vol met propaangas op de snelweg

propaangasVaak genoeg als ik onderweg ben met mijn auto, valt het mij op hoeveel grote vrachtwagens er rijden. Allemaal hebben zij een bestemming ergens in het land, of zelf over de grens in België of Duitsland. Als ik langs zo een wagen rij, dan bedenk ik mij altijd wat er misschien wel in die enorme laadruimtes kan zitten. Vaak staat het er met zeer grote letters opgeschreven, maar soms kijk je alleen maar tegen een blauw doek aan.

Waar ik mij wel vaak over bewonder zijn de grote tanks die olie of gas vervoeren. Het idee is best wel eng, dat er zo een grote wagen met brandend gas over de weg rijdt. Maar tegenwoordig hoe ik mij daar geen zorgen over te maken. Elke wagen is voorzien van de beste veiligheidsmaatregelen en de chauffeurs hebben de nodige instructies. Bij calamiteiten weten zij precies hoe zij moeten handelen.  Nefco LPG (propaan en butaan)heeft de zaken goed in orde en daar hoef je je verder geen zorgen over te maken.