Incasso en ondernemingsrecht

http://advocatenjuristen.nl/rechtsgebieden/ondernemingsrecht/

Nog niet zo heel lang geleden stuitte we op het volgende probleem: Een wanbetaler. Na vele pogingen te hebben gedaan om deze klant toch tot betaling over te laten gaan, is het ons niet gelukt een betaling van deze klant te innen. Nu is het zo, dat binnen het ondernemingsrecht geregeld is dat, mits het contractueel is vast gelegd, de betaler niet mag uitblijven van betaling. Helaas hebben we het via eigen middelen niet kunnen realiseren dat de desbetreffende klant tot betaling kwam.

wanbetaler

 

Incassobureaus en juristen

Maar wat nu? De klant wil geen gehoor geven aan onze verzoeken om het openstaande bedrag te betalen, maar we willen deze betaling uiteindelijk toch ontvangen. We zijn nu toch tot het besluit gekomen om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in het recht van ondernemen. Deze hebben we gevonden via advocatenjuristen.nl. We hebben een jurist gevonden die ons kon wijzen op alles wat met incasso te maken had. Hierdoor konden wij met een duidelijke visie een incassobureau inschakelen.

incassobureau

 

Het incassobureau

Natuurlijk hadden we het veel liever op eigen kracht willen doen, maar na vele eigen ondernomen actie, zonder het te behalen resultaat, was dit toch niet te voorkomen. Het incassobureau heeft onze opdracht serieus genomen en wij hebben hun verzocht om het toch op zo’n klantvriendelijk mogelijke manier op te lossen. Het was ondanks alles toch een hele goede klant van ons, die al jaren bij ons diensten afneemt. Na een aantal weken hebben wij toch de betaling mogen ontvangen. De klant heeft achteraf nog wel zijn excuses aangeboden en is nog steeds klant bij ons.

 

advocaat