Hoeveel kost een nieuw toilet?

Is je toilet versleten en ben je nu toch echt toe aan een nieuwe? Dan ben je vast benieuwd naar de Toilet stucen kosten. Er zijn veel verschillende soorten toiletten en stijlen die je in de ruimte kunt zetten, voordat je begint met het verbouwen van je ruimte is het belangrijk om hierover na te denken. Wil je je toilet stucen, tegels aanbrengen, moet het toilet zelf vervangen worden? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken. In deze blog kun je lezen hoeveel kosten je ongeveer kunt verwachten.

De kosten van verbouwwerkzaamheden

Niet alleen het monteren van het nieuwe toilet, het fonteintje en het plaatsen van tegels kost geld, maar ook de arbeid die ermee gepaard gaat. De Toilet stucen kosten zijn bijvoorbeeld tussen de €70,- en €100,- per vierkante meter, dit hangt onder andere af van welk stucwerk je kiest en welke stukadoor je kiest. De arbeidskosten van het verwijderen van het toilet zit meestal tussen de €40,- en €80,-. Het verwijderen van een fontein kost tussen de €10,- en €30,-. Deze kosten worden snel vergeten, maar zijn zeker belangrijk om in je achterhoofd te houden.

De kosten van je toilet verbouwen

Er zijn verschillende scenario’s waar je vanuit kunt gaan. Je weet nooit zeker hoe de kosten zullen uitvallen, maar hier kun je een paar voorbeelden vinden over bijvoorbeeld de Toilet stucen kosten. Het eerste scenario is dat de kosten lager uitvallen dan gemiddeld. De oude tegels, wc en het fonteintje worden eruit gesloopt en vervangen door goedkope keramische tegels. Ga in elk geval uit van tenminste €1.000,- voor het vervangen van het toilet. Als je bijvoorbeeld duurdere tegels neemt, de muur laat stucen en een stijlvol fonteintje neemt, ga dan uit van tenminste een prijs van €2.250,-. Het kan ook voorkomen dat de kosten hoger uitvallen dan gemiddeld. Dit kan gebeuren als de arbeidskosten hoger worden doordat er gekozen wordt voor een luxe toilet dat hangt met duurdere tegels. Voor een luxe toilet betaal je al snel €3.500,-.