Beste persoonlijke lening

leningBen je op zoek naar de beste persoonlijke lening? Dan is het verstandig om te weten wat nu precies een persoonlijke lening is. Een persoonlijke lening is een lening die je gebruikt om bepaalde dingen te kopen waar veel geld voor nodig is zoals een verbouwing van je huis of het kopen van een nieuwe auto.

img-doorlopend-krediet (1)Als je voor een persoonlijke lening kiest, dan zul je naast de maandelijkse aflossing ook de rente op je lening moeten betalen. Bij een persoonlijke lening is de rente altijd van te voren vastgesteld. Hierdoor zul je nooit het risico lopen dat de rente plotseling omhoog zal gaan als de markrente aan het stijgen is. Echter is het wel altijd verstandig om diverse aanbieders van leningen offertes aan te vragen of juist op de website van de aanbieders te kijken wat de precieze rente is.

Daarnaast kun je ook vaak de looptijd van een lening vaak zelf kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een korte periode van een aantal weken zijn, maar je kunt dit ook laten oplopen tot tien jaar. Het grote voordeel van het kiezen van een korte periode is dat je minder rente hoeft te betalen. Een nadeel is wel dat de maandlasten een stuk hoger zullen zijn, omdat er uiteraard een hogere aflossing gevraagd wordt.

Je hoeft geen dure persoonlijke lening af te sluiten

img-persoonlijke-lening (1)Een persoonlijke lening hoeft geen dure lening te zijn en vooral niet als je de persoonlijke lening wilt gebruiken om je huis te verbouwen. Want als je persoonlijke lening gebruikt voor de verbouwing van je huis, dan is de rente op je persoonlijke lening gewoon als hypotheekrente aftrekbaar.

Echter geldt het sinds 2013 wel voor een nieuwe lening als voorwaarde dat je de lening binnen maximaal 30 jaren aflost. Een persoonlijke lening voldoet dan ook een voorwaarde, want je betaalt deze lening binnen maximaal tien jaar je lening terug. Hierdoor is je persoonlijke lening een aanvullende hypotheek en dus fiscaal aftrekbaar.