Altijd een geschikte betaalmethode

Het vinden van een geschikte betaalmethode is als ondernemer wellicht niet al te gemakkelijk. Buckaroo heeft de keuze uit zo’n twintig verschillende betaalmethodes, met als doel om transacties makkelijker te maken. Zowel nationaal als internationaal, digitaal of via creditcard; er is veel mogelijk op dit gebied. Dit zijn de mogelijkheden.
Onze buurlanden
Allereerst is daar natuurlijk de meest gebruikte methode om te internetbankieren in Nederland; Ideal. Via ideal kun je met het grootste gemak bedragen overmaken en alle Nederlandse banken zijn er op aangesloten. Maar als je bijvoorbeeld zaken doet met onze naaste buurlanden, wat zijn dan de opties? De Belgische tegenhanger van Ideal is Bancontact, een snelle real-time betaalmethode die gemakkelijk te integreren is via gratis een plug-in op je website. Bij onze oosterburen is de meest bekende methode Giropay, een methode, die zo’n 80 procent van de Duitse markt in internettransacties voor haar rekening neemt. Daarnaast wordt giropay ook steeds meer in Oostenrijk gebruikt. Wanneer je een webwinkel hebt die dealt met Duitse en/of Oostenrijkse klanten, is het dus heel verstandig om Giropay te activeren.

Binnen Europa
Voor andere Europese landen is het de meest handige methode om gebruik te maken van SEPA, zowel de machtiging methode genaamd direct debit als de directe credit methode (SEPA credit transfer) waarmee transacties vanuit heel Europa gemakkelijk verwerkt kunnen worden. Een laagdrempelige, internationaal in te zetten optie is ook nog SOFORT Banking. Het voordeel hiervan is dat de klant geen profiel aan hoeft te maken maar direct op een gemakkelijke manier kan betalen. Doe je zaken met Denemarken? Dan is Dankort de meest gebruikte optie. Wil je een methode die bijna gegarandeerd werkt, dan is het verstandig om Maestro te gebruiken. Deze debet methode van Mastercard is de meest gebruikte betaalmethode, samen met de tegenhanger van Visa, VPay dek je zo de meeste transacties. Overigens gaat VPay in Frankrijk te werk onder de namen Carte Bleue en Carte Bancaire.
Achteraf betalen? Dat kan
Wellicht is het ook een idee om je klanten de extra service van achteraf betalen te bieden, en ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst is daar de Nederlandse methode Achteraf Betalen, wat de meest gebruikte manier in ons land is. Maar ook Afterpay is een goede optie. Wanneer je internationaal zaken doet, met name in Duitsland en Oostenrijk, is het misschien handig om Klarna te gebruiken. Dit is in deze landen een van de meest gebruikte methodes voor achteraf betalen. Achteraf betalen is een extra service die in de regel erg op prijs gesteld wordt door klanten. De klant betaalt pas wanneer het product in goede orde is ontvangen, en bovendien besparen bovenstaande digitale methodes in de dure en vervuilende papieren acceptgiro.
Andere betaalmethodes
En dan zijn er nog een paar andere methodes die je kunt kiezen om je klanten een extra betaaldienst te verschaffen. Zo heeft Buckaroo verschillende methodes om je klanten van cadeaubonnen te voorzien, onder andere Cadeaubon uitgeven en Populaire cadeaukaart. Tot slot zijn ook de populaire en mobiele betaalmethodes als Paypal en Mobiel Betalen beschikbaar.