Als je wil pallets versturen, waar doe je dat dan?

Als je van plan bent om pallets versturen, dan kun je hiervoor het beste bij het verzendplatform van KeenDelivery terecht. Want soms heeft een bestelling nou eenmaal een dusdanig grote omvang, dat het niet in een pakketje past en je echt groter moet denken. Je kan via dit platform namelijk niet alleen pallets versturen, maar je kan hier ook terecht voor het verzenden van zakelijke pakketten, brievenbuspakketten en het printen van verzendlabels. Het platform gaat op basis van hetgeen jij wil versturen op zoek naar de meest voordelige partij om dit mee te doen. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst 5 grote vervoerders die allemaal ruimschoots ervaring hebben in het verzenden van alle soorten zendingen. En zo weet je zeker dat je altijd de voordeligste partij met de beste voorwaarden krijgt en bovendien voor verschillende soorten zendingen zaken kan doen met één partij.

Hoe kan je je pallets versturen?

Als je je pallets gaat versturen, dan begin je op de site van KeenDelivery. Hier ga je naar de pagina “Services” en vervolgens naar “Pallets versturen”. Doordat een groot gedeelte van de vrachtwagens (voor een deel) leeg op de weg rijdt, is er altijd nog wel plaats voor een paar extra pallets. Quicargo zorgt ervoor dat deze lege delen van de laadruimte gevuld worden met kleinere zendingen pallets. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee, want hierdoor kunnen jouw pallets voor een schappelijke prijs mee. Uiteraard is het ook mogelijk om pallets te versturen met een andere onderneming zoals DHL. Hierbij kun je niet alleen je pallets, maar ook je andere zendingen tegelijkertijd op laten halen, waardoor je aan één partij genoeg hebt. 

Zijn je pallets tijdens het transport verzekerd?

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er iets mis gaat met je pallets zodra ze je magazijn eenmaal hebben verlaten. Dan is het prettig om te weten dat dit goed geregeld is. Want als je je pallets via KeenDelivery gaat versturen maakt het niet uit met welke onderneming je dat doet. Of je je zending nu aanmeldt bij Quicargo, DHL, DPD, Postnl of TNT, bij al deze bedrijven zijn je pallets onderweg gewoon verzekerd volgens de AVC condities. Mocht er onverhoopt een deel van je zending beschadigd raken, dan is dat volgens deze verzekering gedekt. Bovendien tekent de ontvanger altijd voor ontvangst, zodat je zeker weet dat de pallets goed zijn aangekomen.

Hoe pak je met pallets om te versturen goed in?

Het beste is het om de goederen die op je pallets liggen goed te stapelen. Hierbij dien je ongeveer 10 centimeter binnen de randen van de pallets te blijven. Als dit klaar is kun je de stapel goederen met speciale folie omwikkelen, om te voorkomen dat deze tijdens het transport van je pallet vallen. Dit zorgt er tevens voor dat de kans kleiner wordt dat de goederen beschadigen en netjes bij de afnemer zullen worden afgeleverd.